Васпитање и образовање деце са оштећењем слуха, развојном дисфазијом, аутизмом, дисхармоничним развојем, говорно- језичким проблемима

...

УПРАВЉАЊЕ СТРЕСОМ - СЕМИНАР

Одржан је семинар "Управљање стресом деце, наставника и родитеља". Семинар су реализовале Борислава Максимовић и Дајана Цветковић Лазић, а аутор семинара је др Снежана Вуковић.

ЦЕО ТЕКСТ

...

ГОДИШЊИЦА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

Изложба ликовних радова ученика лајковачких основних школа ПОВОДОМ 101. ГОДИШЊИЦЕ СЛАВНЕ КОЛУБАРСКЕ БИТКЕЦЕО ТЕКСТ

...

СВЕТИ САВА

Прославили смо школску славу уз приредбу и пригодан музички програм...Пакетиће су обезбедили Верско добротворно старатељство Српске православне цркве, Дунав осигурање и Соко Штарк...

ЦЕО ТЕКСТ

...

СРЕЋАН РОЂЕНДАН ВИДОСАВА

Када је пре скоро 10 година стигла у нашу школу Видосава је била срећна, не само због тога што су и њена браћа Јовица и Милан већ били наши ђаци, него и због тога што су је сва деца у интернату лепо прихватила.

ЦЕО ТЕКСТ

...

НАША ФЕНОМЕНАЛНА НАСТАВНИЦА АЛЕКСАНДРА

После много дана рада проф. ликовне културе Александре Грбовић, њено уметничко дело красило је сценографију на прослави Светог Саве.ЦЕО ТЕКСТ

...

ДИДАКТИЧКЕ ИГРАЧКЕ

Набавили смо најсавременије играчке и дидактичка средства која се могу наћи на домаћем и иностраном тржишту. Наши стручњаци су одабрали средства која ће омогућити да деца кроз игру успешно развију говор и усвоје знања и вештине

ЦЕО ТЕКСТ

...

СЕНЗОРНА, СНОЕЗЕЛЕН И ИНТЕРАКТИВНА СОБА

Отворили смо сензорну собу, „snoezelen“ собу и интерактивну собу. Ова опрема ће се користити у раду са децом са поремећајем из спектра аутизма, са децом са оштећењем слуха и другим сметњама у развоју.

ЦЕО ТЕКСТ

...

ДЕЦА ДЕЦИ ЗА НОВУ ГОДИНУ

Одржана је манифестација „Деца деци за Нову годину- да нас сви чују“.Приредба је садржала више тачака, а припремили су је ученици наше школе, Основне школе „Соња Маринковић“, ОШ "Сутјеска" и деца из вртића "Мали принц" Предшколске установе "др Сима Милошевић" Земун.

ЦЕО ТЕКСТ

...

НАША НОВА КУХИЊА

После комплетног реконструисања отворена је и савремена кухиња и трпезарија. Уведен је и нови јеловник који је израђен од стране врхунских стручњака нутрициониста.
Сада можемо да обезбедимо највише стандарде припреме и квалитета хране.

ЦЕО ТЕКСТ

...

РАДИОНИЦА О СОЛИДАРНОСТИ

Стефанија је пренела својим друговима и наставницима утиске са АЦЕС конгреса у Сарајеву. Били смо креативни и забављали смо се. Разговарали смо о солидарности и погледали филм о тој теми.ЦЕО ТЕКСТ

...

СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ ЗА ВЕЋУ ПОДРШКУ ДЕЦИ СА АУТИЗМОМ

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, одржана је едукација за дефектологе. Предавачи су били прим.др Љиљана Абрамовић Савић и проф.др Ненад Глумбић.

ЦЕО ТЕКСТ

...

eTwinning

Присуствовали смо првој годишњој еТwиннинг Конференцији у Србији која је одржана у Хотелу Метропол у Београду, у среду, 2. децембра 2015. године.ЦЕО ТЕКСТ

...

МАТУРАНТИ 2015.

Испратили смо још једну генерацију осмака. На прослави матуре је било весело и емотивно. Родитељи и наставници су са сузама у очима честитали матурантима, а затим је уследио програм: торта са ватрометом, балетски наступ, мали гитарски концерт и заједнички ручак.

ЦЕО ТЕКСТ

...

СПОРТСКИ БАЗАР

Хвала на подршци градоначелнику Синиши Малом и свим грађанима Београда!Хуманитарна акција за помоћ ОШ "Радивој Поповић" се и даље наставља до коначног испуњења циља да се скупе средства за опремање. И даље можете слати поруке на број 5281 и тако донирати п 100 динара.

ЦЕО ТЕКСТ

...

Трибина „У породици је најсигурније“

Поводом Светског дана породице одржана је Трибина под називом „У породици је најсигурније“. Организатори овог догађаја били су ОШ „Радивој Поповић“ и НВО „Помоћ породици“, а предавач је била др Љиљана Абрамовић Савић.

ЦЕО ТЕКСТ

...

Јавни час цртања

Основна школа „Радивој Поповић“ традиционално учествује и на манифестацији „Јавни час цртања“ која се одржава на Калемагдану у Београду, а у среду, 18. маја, одржан је 37. пут по реду у организацији „Друштва дефектолога Београда“ .


ЦЕО ТЕКСТ

...

24 минута са Зораном Кесићем

Сликање ученика ОШ “Радивој Поповић” са Зораном Кесићем прошло је у фантастичној атмосфери. Нарочито је било интересантно то да Кесић и сам зна целу азбуку на знаковном језику, и неколико гестова, те је са децом, која су била одушевљена, врло лако остварио комуникацију.

ЦЕО ТЕКСТ

...

Црно-бели у акцији помоћи ОШ ,,Радивој Поповић”

Акцији за прикупљање помоћи су се одазвали и чланови црно-беле породице . Они су се одазвали позиву да учествују као заштитна лица у хуманитарној кампањи за прикупљање помоћи ОШ ,,Радивој Поповић”.

Прикључи се акцији.

ЦЕО ТЕКСТ

...

Дочек пролећа

Наши ученици добијају поклоне, али сада су и они били у прилици да поклањају другима. Даривали су цветиће од папира које су сами направили а онда поклањали пролазницима ...Грађани су били изненађени када су схватили да им неко нешто поклања, а да при том не тражи ништа заузврат.

ЦЕО ТЕКСТ

...

КРЕАТИВНА ЧАРОЛИЈА

Одржан је 11. Међинародни фестивал дечјег стваралштва „КРЕАТИВНА ЧАРОЛИЈА“ чији смо били учесници. Поносни смо награђеним радовима наших ученика млађег узраста и старијег узраста чији је таленат препознала и наша професорка ликовне културе Јована Драгић.

ЦЕО ТЕКСТ

...

Фондација Ани и Владе Дивац за школу

Први пројекат у шестој години Великог срца је обнављање игралишта Школа "Радивој Поповић", Земун Ново игралиште ће деци са сметњама у развоју, као и деци оштећеног говора и слуха омогућити да се играју на справама прилагођеним њиховим потребама.

ЦЕО ТЕКСТ

...

Јован Симић у помоћи школи "Радивој Поповић"

Јован Симић је покренуо акцију "Спортски базар" на коју су се одазвало доста познатих личности са циљем да се прикупе материјална средства како би се нашој деци омогућио успешан боравак, васпитање и образовање у школи и дому ученика. Хвала Јоване!

ЦЕО ТЕКСТ

...

ТРАДИЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА ОСЛИКАНИХ УСКРШЊИХ ЈАЈА

Изложба има за циљ да подржи креативне напоре ученика са сметњама у развоју у очувању обичаја и традиције, уз промоцију личних, уметничких и креативних могућности. Изложба је одржана ипред Храма Светог Саве.


ЦЕО ТЕКСТ

...

Школа знаковног језика

У ОШ „Соња Маринковић“ одржали смо први час обуке у знаковном језику. На тај начин смо испунили жељу ученика ове школе да науче да комуницирају са својим вршњацима из наше школе. Радионица је била медијски пропраћена по препоруци Оливере Мајдић и Драгане Соћанин.

ЦЕО ТЕКСТ